REF+AMPLIACIO ESCOLETA MUNICIPAL HUIALFAS (SA POBLA)

AMPLIACIÓ ESCOLETA HUIALFAS

L’EDIFICI DESTINAT A L’ESCOLETA HUIALFAS ES TROBA, SITUAT EN EL CASC URBÀ DE SA POBLA, CONVIVINT AMB EDIFICIS RESIDENCIALS I ALGUN EQUIPAMENT PÚBLIC COM LA LLAR DE PERSONES MAJORS O EL NOU CENTRE DE DIA.

LES AMPLIACIONS PROPOSADES, DEGUT A LA FORTA DEMANDA DELS USUARIS DE L’EQUIPAMENT ESCOLAR, FAN QUE AQUESTES ES DESENVOLUPIN SEGONS EL SEU PROGRAMA DE NECESITATS AL LLARG DEL PERIMETRE DE LA PARCEL.LA UNINT ELS DIFERENTS PATIS I CREANT UNA ZONA DINS LA PARCEL.LA D’AULES CONECTADES VISUALMENT ENTRE ELLES.

ES TRATA DE UN EDIFICI TOT EN PLANTA BAIXA (EXISTENT I AMPLIACIONS) QUE PEL SEU BON FUNCIONAMENT ES CREA UN NOU ACCES SECUNDARI (CANTONADA DEL CARRER PARALEL AL C/ DE S’OLI) QUE CONECTA TOTA LA ZONA D’AULES A TRAVES DELS DIFERENTS PATIS SENSE PROVOCAR CONFLICTES PEL FUNCIONAMENT DE L’EDIFICI EN HORARI ESCOLAR.

LES AULES PROPIAMENT DITES CONSTEN DE L’ESPAI ESCOLAR AIXI COM ELS BANYS ADAPTATS A LES NECESITATS DELS ALUMNES. LES AULES PROPOSEN UNA GRAN OBERTURA ORIENTADA A SUD I AL PATI MES CONTIGU DE TAL MANERA QUE L’ENTRADA DEL SOL QUEDA REGULADA PER UN GRAN VOLADIU DE FORMIGÓ VIST.

ES INTERESANT I VISTÓS EL JOC CROMATIC DE COLORS QUE TENEN LES DIFERENTS AULES DESDE EL PUNT DE VISTA DE LA PEDAGOGIA INFANTIL. AQUESTS COLORS SON ELS PRIMARIS QUE FAN QUE TOT EL CONJUNT SIGUI S’IDENTIFICAT FACILMENT COM ESCOLETA INFANTIL.